Lurer du på hva det koster å leie flyttebil i Oslo? Flyttebil er ideelt for deg som vil gjøre mest mulig selv i forbindelse med flyttingen. Vi forteller deg alt du trenger å vite om prisen for å leie flyttebil samt hvorvidt det er verdt pengene, og vi kommer med noen gode tips dersom du aldri har kjørt varebil før. I tillegg sammenligner vi noen av de mest populære tilbyderne i Oslo-området. Les vår guide, så unngår du å betale for mye.
Finn de beste eiendomsmeglerne til salg av bolig, verdivurdering eller takst.
Det vil som oftest være billigere å leie flyttebil enn å leie et flyttebyrå. Hvis du vet at du kan få hjelp fra venner og familie til selve lossingen kan dette altså være et rimelig alternativ. For å finne ut hvilken type bil du trenger og hva som er mest lønnsomt, burde du stille deg selv følgende spørsmål:
Hvor lenge trenger du bilen? Du betaler som regel per døgn, eller for en hel helg.
Hvor langt skal du kjøre? Skal du kjøre bare innad i Oslo eller på Østlandet, eller er det snakk om langkjøring? Noen utleiebyråer leier bare ut innenfor bygrensen, mens andre er tilpasset flytting over lengre distanser, og kan tilby enveisleie.
Hvor stor bil trenger du? Du får leid flyttebiler i de aller fleste størrelser, enten du skal flytte mye eller lite. Senere i artikkelen viser vi deg hvordan du regner ut hvor mye plass du faktisk trenger.
Må du ha løftelem? Dersom du har veldig tunge ting som skal inn i en større varebil med litt høyde, kan en bakløfter eller løftelem være helt avgjørende. Den gjør at de tyngste løftene blir både lettere og tryggere.
Trenger du sjåfør eller bærehjelp? Hvis du trenger mannskap så vil det naturlig nok koste mer.
For å leie flyttebil uten sjåfør i Oslo må du regne med å betale mellom 1.000 og 5.000 kroner, avhengig av hvor stor varebil du trenger. Du leier da bilen på døgnbasis. For bil med sjåfør betaler du per time, og prisene starter vanligvis på rundt 1.000 kroner per time.
Du har mange alternativer å velge i dersom du skal leie varebil. Både transportbyråer, flyttebyråer og vanlige bilutleieforretninger vil kunne hjelpe deg med dette. Hvilket alternativ som passer deg best avhenger litt av hva du har behov for.
Transportbyråer og bilutleiere vil være mest aktuelt for deg som ikke skal ha noe mer enn bare bilen. Hvis du har behov for sjåfør, bærehjelp eller andre ting i forbindelse med flytteprosessen vil vi anbefale at du kontakter flyttebyråer.
For å leie varebil krever de fleste utleiebyråer at du har har hatt førerkort i minst ett år, og mange krever i tillegg at du er over 21 år gammel. Du må fremvise både førerkort og gyldig legitimasjon når du plukker opp bilen.
Når du er i kontakt med ulike tilbydere, burde du alltid etterspørre et detaljert kostnadsoverslag, slik at du får oversikt over hva som er inkludert i prisen og hva som kan medføre ekstra kostnader.
En varebil på mellom 12 og 17 kubikk kan vanligvis kjøres med førerkort klasse B. Dersom du trenger mer plass, er det også mulig å leie små lastebiler på 20 til 34 kubikk, men da må du ha førerkort klasse C1 eller leie sjåfør i tillegg.
Et annet alternativ om du trenger mer plass, er å sørge for å leie en varebil som har tilhengerfeste. Det er imidlertid viktig å huske at maksimalt tillatt vekt uansett er 3,5 tonn dersom du har førerkort klasse B. Sjekk også vognkortet til bilen du leier, for å forsikre deg om at du er innenfor tillatt vekt.
Du kan enkelt regne ut omtrent hvor stor bil du trenger ved å gange en tredjedel av boligens areal med én meters høyde. Svaret er hvor mange kubikkmeter eiendelene dine utgjør, men dette er et veldig omtrentlig anslag. Du burde alltid runde oppover slik at du har ekstra plass, og husk å ta høyde for alt du har stående i boden eller i garasjen.
Det er viktig at du sjekker hvilken kjørelengde som er inkludert i prisen, slik at du er sikker på at kjørelengden du får er tilpasset ditt behov. Enkelte selskaper tar seg veldig godt betalt for ekstra kjørelengde, og da kan du ende opp med å betale mye mer enn du først så for deg.
Dersom du skal flytte et godt stykke kan det lønne seg å lete etter et utleiefirma som tilbyr enveisleie. Det vil si at du plukker opp bilen i én by, fortrinnsvis den du flytter fra, og setter den igjen i en annen by, fortrinnsvis den byen du flytter til. Hvis du for eksempel skal flytte fra Oslo til Trondheim er det dumt om du må kjøre en tom varebil hele veien tilbake, for deretter å ta fly opp igjen.
De største bilutleieforretningene tilbyr ofte enveisleie. Dette gjelder blant annet Hertz, Avis og Rent-A-Wreck. Du burde imidlertid sjekke om dette er noe du må betale ekstra for. Det er ikke umulig at det faktisk lønner seg rent prismessig å kjøre bilen hele veien tilbake.
Det er langt ifra alle flyttebyråene som tilbyr utleie av bil uten sjåfør. Ofte foretrekker byråene å kjøre selv, da dette innebærer mindre risiko og gjør at de kan rullere mer på bilene de har til rådighet. Her har vi samlet noen av de mest kjente tilbyderne i Oslo, både med og uten sjåfør.
Oslo Varebilutleie har en oversiktlig prisliste på hjemmesiden sin, med priser fra 850 kroner til 5.000 kroner, avhengig av type bil. Her kan du leie bil uten sjåfør.
Renova Flyttebyrå leier bare ut flyttebil med egen sjåfør, med en minstetid på 3 timer per oppdrag. Prisen starter på 625 kroner per time for den minste bilen.
Oslo Flyttehjelp leier ut flyttebiler med og uten mannskap, og kommer på gratis befaring dersom du ønsker det.
Sixt Bilutleie tar på seg både langtransport og kortere oppdrag, og kan leie ut varebil med og uten sjåfør.
Som vist trenger det ikke å være så dyrt å leie flyttebil, men det finnes alltid metoder og små triks som kan gjøre at du får det enda litt billigere:
Bestill på nett: Dersom du bestiller flyttebil på nett kan det være at prisen blir litt lavere. Grunnen til dette er at det medfører lavere administrasjonskostnader for utleiebyråene. Du kan også legge ut oppdraget ditt på anbud.
Bruk helgen: Det kan være billigere å leie varebil når det er helg, på grunn av lavere etterspørsel fra bedriftskunder. Det er ikke uvanlig at du betaler det samme for å leie bilen fra fredag til mandag, som du ville betalt for å leie samme bil én dag midt i uken.
Lån en flyttebil av noen du kjenner: Kanskje har du en onkel som kjører lastebil, eller en venninne med tilgang på varebil? På et begrenset budsjett burde du undersøke alle muligheter, men husk at du ikke kan forvente å få alt helt gratis.
En taktikk som kanskje ikke er så godt kjent er å rett og slett låne en leiebil, mot at du kjører den til en bestemt by. For utleiere som tilbyr enveisleie er det ikke så rent sjelden at de har behov for å få kjørt bilene mellom byer
I forbindelse med flytting skal det nok mye til at du får dagene til å stemme, da dette krever at du er fleksibel når det gjelder avreisedato og levering av bilen. Dersom du vet at du kan være fleksibel og du ikke trenger en bil av en veldig bestemt type eller størrelse, er dette absolutt et alternativ du burde undersøke nærmere.
Selv om du ikke skal flytte store møbler er det sjeldent du får plass til alt du eier og har i en stasjonsvogn. Med bompasseringer og utgifter til drivstoff kan det også fort vise seg å bli dyrere å kjøre mange små turer enn det ville vært å tatt med seg alt på én tur i en større bil.
Det kan være litt utfordrende å kjøre varebil dersom du ikke har litt trening.
Les gjennom disse nyttige tipsene, og ha dem i bakhodet når du skal ut i trafikken:
Finn de beste eiendomsmeglerne til salg av bolig, verdivurdering eller takst.
Finn de beste eiendomsmeglerne til salg av bolig, verdivurdering eller takst.
Gjør smarte flyttevalg