Er du på leting etter et flyttebyrå i Trondheim, men er usikker på hva det koster? I denne guiden forteller vi deg alt du trenger å vite om prisen på flyttebyråer i Trondheim, hvilke tjenester de kan hjelpe deg med, og hvordan du kan spare penger. Det er flere grunner til at et flyttebyrå kan være til god hjelp for deg som er på flyttefot, og vi hjelper deg med å ta et trygt, godt og prisgunstig valg. Les vår guide, så unngår du å betale for mye.
Finn de beste eiendomsmeglerne til salg av bolig, verdivurdering eller takst.
De fleste flyttebyråer opererer med timepris, og normal timepris for én flyttebil med én person, er rundt 1.000 kroner per time. Dersom du trenger mer mannskap, må du regne med å betale minst 500 kroner mer per time, per ekstra person.
Dette er imidlertid veiledende priser, og den endelige prisen er avhengig av flere faktorer, som for eksempel boligens beliggenhet og når på året du skal flytte. I tillegg vil selvsagt størrelsen på flyttelasset ditt være avgjørende, da dette sier noe om hvor stor bil du trenger og hvor mye mannskap flyttebyrået burde stille opp med.
Årstiden du flytter på, kan ha en viss innvirkning på prisen. De aller fleste velger å flytte om sommeren, og som en konsekvens av dette vil også prisene kunne stige i denne perioden.
Boligens beliggenhet vil være relevant, både med tanke på hvor lett det er å komme til med flyttebil, og hvor langt flyttelasset må bæres.
Størrelsen på flyttelasset er, som tidligere nevnt, en svært viktig faktor. Du kan selv regne ut hvor mye plass du sannsynligvis kommer til å trenge, eller spørre flyttebyrået om hjelp.
Det er egentlig umulig å vite nøyaktig hvor mye plass du trenger før alt er stablet inn i bilen, men du kan få et estimat som vil gi deg en viss pekepinn.
Dersom du allerede har pakket ned store deler av innboet og begynner å få oversikt over hvor mange esker du har, kan du prøve en volumkalkulator. Her kan du legger alt av esker, møbler og andre eiendeler inn i kalkulatoren, og den regner ut hvor mye plass du kommer til å trenge.
Hvis du ikke har begynt å pakke enda kan du regne ut antatt størrelse på flyttelasset ved å multiplisere en tredjedel av arealet på boligen din med én meters høyde. Svaret du får er antall kubikkmeter på flyttelasset ditt, men husk at dette ikke er nøyaktig. Rund heller opp enn ned, og ikke glem alt du har stående i garasjen eller i boden.
I tillegg til å være en av Norges største byer er Trondheim også en populær studieby, som huser landets største universitet, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU). Det er altså et stort marked for flyttebyråene når flere tusen studenter flytter til og fra byen hvert eneste år. Vi anbefaler derfor at du er ute i god tid slik at du ikke risikerer å måtte gjøre hele jobben selv, eller leie et firma du egentlig ikke stoler helt på.
Aller helst burde du gi deg selv nok tid til å kontakte flere ulike tilbydere, og ta gjerne i mot tilbudet om gratis befaring dersom du får det. Jo mer informasjon flyttebyrået har, jo lettere er det for dem å gi deg et nøyaktig prisestimat. Med flere tilbud på bordet er det også lettere for deg å sammenligne de ulike byråene, med hensyn til både tjenester og priser.
Et flyttebyrå kan hjelpe deg med mer enn bare bærehjelp og transport. Dersom du vet at du har behov for flere ulike tjenester i tillegg, som avfallshåndtering eller flyttevask, kan det lønne seg å spørre flyttebyrået om de kan tilby deg en god pris for dette. Det vil variere litt hva flyttebyråene kan tilby deg, men noen av de vanligste tjenestene de tilbyr er:
Flyttebil: Å leie flyttebil kan være en fin måte å spare penger på, men det krever selvsagt at du er i stand til å manøvrere en varebil på en trygg måte.
Pakkehjelp: Pakking kan være utrolig tidkrevende, spesielt for deg som bor i hus med god plass. Du kan spare veldig mye tid på å la flyttefolkene pakke for deg, enten det er snakk om nedpakking eller utpakking.
Emballasje: Du kommer til å trenge en del emballasje, og det er en fordel om eskene er relativt like i størrelse. Flyttebyråene kan ofte tilby deg esker og bobleplast til en lavere pris enn du får i ordinære butikker.
Flyttevask: Dersom flyttebyrået ikke kan stille med eget mannskap har de gjerne avtaler med lokale vaskebyråer. Det kan dermed være billigere for deg å bestille alt i én pakke, heller enn å kontakte vaskebyråer selv.
Avfallshåndtering: Flyttebyrået kan ofte være behjelpelig med å kjøre vekk avfall fra ditt gamle eller ditt nye bosted. Dersom du har mange gjenstander som skal leveres til bruktbutikk kan flyttebyrået ofte bistå med dette også.
Mellomlagring: De fleste transport - og flyttebyråer kan også tilby en eller annen form for mellomlagring, enten det er i egnede lagerlokaler eller i containere.
Spesialgjenstander: Det koster ofte litt ekstra å frakte gjenstander som er veldig store og tunge, for eksempel piano eller våpenskap. Det er sjeldent lurt å prøve å transportere disse på egen hånd.
Det finnes flere aktører i Trondheimsregionen, og uansett om du er student med hybel, leier leilighet eller eier et hus, vil du sannsynligvis finne en passende tilbyder innenfor din prisklasse. Nedenfor har vi samlet noen av det mest kjente flyttebyråene i Trondheim.
Studbud retter seg først og fremst mot studentmarkedet, men tar også andre oppdrag. De har egne priser for studentflytting som starter på rundt 1.200 kroner, mens øvrige flytteoppdrag starter på rundt 1.500 kroner.
Sit Transport kan bidra med både flyttehjelp, flyttevask og mellomlagring. De kommer gjerne på gratis befaring, og du kan også få et uforpliktende tilbud via hjemmesiden deres.
Vinjes Transport AS bruker et omfattende skjema på hjemmesiden sin for å kartlegge dine behov, noe som gjør at de kan komme med relativt nøyaktige prisantydninger.
Transportsentralen Trønderfrakt AS er først og fremst et transportfirma og ikke et flyttebyrå, men de tar på seg transportoppdrag for privatpersoner på forespørsel.
Trøndelag Flytteservice har en startpris på 800 - 1.200 kroner for småflytting. For større oppdrag må du ta kontakt for å et pristilbud.
Du bestemmer helt selv hvor mye av jobben du ønsker å overlate til flyttebyrået. Dette er en tilpasningsdyktig bransje som er vant til å skreddersy løsninger etter kundens behov, og du kan dermed sette inn hjelpen der du vet det trengs mest.
For å spare penger kan du for eksempel ta mesteparten av innboet i egen bil, og bare overlate de aller tyngste eiendelene som møbler og hvitevarer til flyttefolkene. Dette er ikke en uvanlig løsning, og selv om du da må gjøre en god del selv, slipper du iallefall unna den tyngste jobben.
Et annet alternativ som vi har vært inne på tidligere, er at du bare leier selve flyttebilen, men står for mannskapet selv. Det mest nærliggende er gjerne å spørre venner og familie om hjelp. Dette kan være svært praktisk rent økonomisk, men stiller også helt andre krav til fleksibilitet og sikkerhet. Du må vite at de du ber om hjelp, har tid og er fysisk i stand til å hjelpe med flyttingen, og du vil antagelig skylde dem en gjentjeneste. Et annet alternativ kan være å be om å få låne bil av noen du kjenner, om de har en egnet, stor bil du vil kunne flytte med.
Som vist vil et flyttebyrå gi deg mange muligheter. Hvilke tjenester du velger å benytte deg av, vil være avhengig av både behov, praktiske hensyn og ikke minst budsjett. For å forsikre deg om at flyttebyrået du engasjerer, er verdt pengene dine, burde du ta noen enkle forholdsregler:
Brønnøysundregisteret: Sjekk om selskapet er registrert i Brønnøysundregisteret. Her kan du se om selskapet er momsregistrert og om de er registrert med ansatte. Flyttebyråer som ikke er registrert med ansatte er et godt eksempel på et rødt flagg.
Forsikring: Sjekk både din egen forsikring og forsikringen til flyttebyrået. Vurder om du trenger egen flytteforsikring dersom du har veldig dyre gjenstander som skal flyttes.
Referanser: Dersom selskapet har et dårlig rykte vil det vanligvis være mulig å finne ut av det ved hjelp av et nettsøk. Søk både på selskapet og på eier eller daglig leder.
Skriftlig avtale: Sørg for at alle avtaler gjøres i skriftlig form, og at dere har en ordentlig kontrakt på plass før arbeidet starter.
Betaling: Ikke aksepter forskuddsbetaling eller kontant betaling. Du skal alltid betale med kort eller få en faktura.
Hvis du har denne listen i bakhodet når du undersøker de ulike flyttebyråene i nærområdet ditt, stiller du litt sterkere i forhandlingene, og det blir lettere å sile ut de useriøse byråene. Husk at selv om flytting kan være både stressende og slitsomt, så representerer det også ofte et nytt kapittel i livet ditt. Så pust med magen, følg våre råd, og før du vet ordet av det, er du ferdig flyttet!
Finn de beste eiendomsmeglerne til salg av bolig, verdivurdering eller takst.
Finn de beste eiendomsmeglerne til salg av bolig, verdivurdering eller takst.
Gjør smarte flyttevalg